maandag 5 juli 2010

juli - augustus 2009: de afbraak en de ontdekking...

Zoals reeds geschreven in het eerste bericht, kregen we de sleutel op 7 juli, bijna 4 maanden na het ondertekenen van de compromis op 14 maart 2009.

Op 11 juli gaven we ons huisje-kijken-feestje. Veel familie en vrienden kwamen toen een kijkje nemen en namen deel aan de 5-vragenquiz. Er waren dan ook prachtige prijzen te winnen: een boeket tuinonkruid, een theepot en een pendule.
We hadden ook ons voorontwerp opgehangen, want we hadden (en hebben nog steeds, misschien nog meer) grootste plannen. We zouden die zomer de bovenverdieping opknappen en daar onze voorlopige woning te maken zodat we de benedenverdieping grondig konden aanpakken. Dat van dat plannetje niets in huis zou komen, hadden we natuurlijk nog niet in de gaten...

Dit feest was voor ons dan ook het startsein, want daarna begonnen de afbraakwerken: eerst zouden we enkel de schouwen afbreken, behang afstomen en enkele muurtjes strippen en afbreken, maar uiteindelijk gingen ook alle plafonds eruit...
Bij het afbreken van de schouw ontdekte Sam namelijk een rotte balk, en dan nog een, en nog een, ... en toen zagen en hoorden we ze overal... BEESTJES! Ojee... houtworm... En in de badkamer nog een verassing: huiszwam... Dit betekende dat alle balken ofwel behandeld ofwel vervangen moesten worden... De huiszwam werd bestreden met Xylamon en borstel en kwam niet meer terug... Voor de houtworm behandelde Sam zelf een deel van de balken (beneden en badkamer). Voor de zolder contacteerden we Rentokil en die stuurden zo een man die me sterk deed denken aan die gele mannetjes in Monsters Inc. Daarna mocht ik een week niet binnen in ons huis... Dat spul was niet echt gezond voor 't baby'tje in mijn buik, en gelukkig ook niet voor de houtworm.

In deze 2 maanden kregen we hulp van de Jonassen, de tweeling en familie. Sommige kwamen meekloppen, smijten en sleuren, anderen hielpen ons door op Fee te passen.

Deze werken hielden ons die 2 maandjes zoet, want daarnaast moest enkele keren verhuisd worden. Eind juli verhuisden we een groot deel van de inboedel in de garage, een ander deel bij de fam. Colle en wijzelf verhuisden naar het huis van Sams ouders voor 2 weken. Na die 2 weken besloten we toch nog een schouw weg te breken, wat betekende dat we toch nog 3 weken bij mijn ouders introkken.





Jammer genoeg verloren we ons fototoestel aan het einde van de zomer en kunnen we geen bewijs geven van het harde labeur, maar wel van het resultaat: een enorme berg puin...
(btw: als iemand ons fototoestel zag, doe het de groetjes en vraag heel lief of het terug bij ons wil komen wonen... snif...)







Dag steen in de bak van LVH, dada...













badkamer...



















(half) schouwke weg...













sfeerbeeld 1 ...

















sfeerbeeld 2 ...














Eind augustus verhuisden we dan eindelijk naar ons eigen huis/bouwval... We wisten eigenlijk niet goed of we blij moesten zijn... We hadden namelijk een week eerder nog een vlooienplaag ontdekt. Ik stond vol dikke bulten, Sam niets natuurlijk, grrrr...

mijn bureau, de living en de keuken...















1 opmerking: