zaterdag 11 december 2010

15 november - 11 december: een eigen kamer, een plek onder de zon ...

15 - 24 november 2010

Ondanks de vloer gelegd is, zijn we er nog niet. Nu moet hij, de vloer, nog behandeld worden.

- stap 1: schuren
De vloer dient egaal geschuurd te worden (korrel 120), wat de laatste lijmvlekken hopelijk ook zal verwijderen, gestofzuigd en gereinigd met intensiefreiniger.

- stap 2: logen, een behandeling die ervoor zorgt dat het hout niet (lees: minder) zal verkleuren, verdonkeren of vergelen.
Dat product wordt met een loogborstel (brede verfkwast) op de planken aangebracht.

- stap 3: 12 uur laten drogen en daarna met een zwarte (?) pad (op de woodboy) polieren

- stap 4: de houtloog beschermt het hout nog niet, daarom moet er daarna nog een laag olie over. Ook dit moet volgens een strak schema: olie aanbrengen gedurende 20 minuten, overtollige olie afnemen en 'inmasseren' met rode (?) pad. En dit herhalen tot je hele oppervlak behandeld is.

- stap 5: vloer stofzuigen en kuisen met zeep waarin nog wat witte olie zit. Hoe meer men dit herhaalt, hoe harder de vloer zal worden.

Omdat voor stappen 1 tot 4 een woodboy echt aangeraden werd, en we zoiets niet in huis hebben en bijgevolg moesten huren, wouden we alle stappen in een weekend klaren, wat ons (allez, Sam) dan ook gelukt is!

geloogd en geolied












idem












horizontale latje is niet behandeld: nu is het verschil nog niet zo duidelijk, maar onbehandeld grenen wordt geler en donkerder












We hadden geen zin om nog 10 dagen te wachten voor we boven konden slapen en zijn op woensdagavond 24 november dan EINDELIJK naar boven verhuisd. (En dit zonder dat er al plintjes waren, wat ik nochtans gezworen had niet te zullen doen ...) Fee in haar kamer, en wij met Lotje in Lotjes kamer. Hehe, wat een luxe ineens: 's morgens opstaan zonder iemand wakker te maken, kindjes die volgens hun eigen ritme kunnen slapen en opstaan en een living waar eindelijk echt in gespeeld kan worden. Nee, het is nog verre van ideaal, maar toch al een hele stap voorwaarts.
Een nadeel van de verhuis naar boven is wel dat er nu 's avonds moeilijker kan geklust worden omdat de kindjes er slapen...

Fee in haar grote bed













Lotje in haar nieuwe, maar Fees oude bedje












Lotje en wij












Het moet wel gezegd worden, we waren een beetje overdonderd dat alles plots zo vooruitging dat we tussen de verschillende stappen door nog naar de Ikea, Weba en terug naar Ikea gereden zijn om een bed en toebehoren voor Fee. Ondertussen ook ons badkamermeubel meegenomen en weer een bom duiten kwijt. Maar goed, ook daar komt schot in de zaak. Doordat Sam tussendoor in de badkamer klust, is ook daar wel al heel wat gebeurd.

maandag 15 november: ineens staat daar een muurtje

















blik op de onderkant van de douche

















27 - 28 november: pauze wegens familiale omstandigheden

2 - 6 december


Donderdagavond en Sam heeft zin om wat te pleisteren ... Met prachtig resultaat btw, wat ben ik weer fier :) !















maandag 6 december: mijn vader en Sam hebben 'buiskes' getrokken: je ziet helemaal links (de dikke buis) de afvoer van de wc, dan afvoeren van douche en wastafel die uiteindelijk samenkomen en helemaal achteraan de afvoer van het bad. En dat allemaal op het plafond in de huidige badkamer.





Van "vanonderen" is't nog spectaculairder :)












En ondertussen nog eens een blik in de badkamer... Nog nooit een kabouterke gezien, maar ik begin er wel bijna in te geloven ...

Even ter verduidelijking: achter dat muurtje komt links de wc en rechts de douche.















links dus

















en rechts (ze zijn wel slordig, die kabouterkes)
















en de eerste badkamerspin!













11 december

Vandaag kreeg Sam hulp van Tony. Door de examenperiode zit ik al een tijdje zonder babysit en moet Sam zich tot de kerstvakantie op zijn eentje bezighouden, waardoor sommige klusjes bleven liggen. Vandaag konden dan toch eindelijk de gordijnen opgehangen worden en de plintjes geplaatst. Lijkt een klusje van niets, maar er komt toch altijd meer bij kijken. Sam begon ook al met de deur van onze slaapkamer, maar werkt er morgen verder aan. Als we in de kerstvakantie onze kamer 'af' willen, moet het pleisterwerk droog zijn, maar dat pleisteren kan maar gebeuren eens de deur er zit, ...

Kijk eens goed: zie je de plintjes? Nee? Aha! Dan ben ik in mijn opzet geslaagd door ze in hetzelfde kleur als de muur te verven :)
(PS: voor de oplettende lezer: de foto's van de slaapkamers hierboven zijn ook van vandaag, vandaar dat er daar ook al plintjes en gordijnen op staan :) )






Voila, nu zijn jullie weer up-to-date voor even.

4 opmerkingen:

  1. Hey, leuke blog!

    Ik las hier ergens dat jullie een naadloze wand in de douche gingen plaatsen? Hoe is dit jullie bevallen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,
    de wanden zijn bijna klaar om bekleed te worden. Ik hou je via deze blog verder op de hoogte.
    Bedankt voor je reactie,
    Nele

    BeantwoordenVerwijderen