zondag 13 maart 2011

15 februari - 13 maart: bouwaanvraag + plankenvloer leggen

Bouwaanvraag

Op 10 maart konden we (eindelijk) onze bouwaanvraag indienen, mét handtekeningen van beide buren. We hadden wel de overtuigingskracht van de stedenbouwkundige ambtenaar nodig voor de 2de handtekening. Nu is het wachten op de officiële goedkeuring, een maandje laten uithangen, en dan mogen we letterlijk 'de boel afbreken'.

Plankenvloer

De voorbije week had ik vakantie, had Sam verlof genomen en konden de kindjes naar de onthaalmoeder waardoor we eindelijk nog eens een paar dagen konden doorwerken. Ons doel was om de plankenvloer op de bovenverdieping helemaal te leggen, d.w.z. onze slaapkamer + de hal. Als het eventueel mogelijk was, zouden we nog aan de badkamer beginnen, maar dat is er niet van gekomen. De vloer ligt er wel volledig en is ondertussen ook al behandeld: schuren, stofzuigen, dweilen met intensiefreiniger, logen, schuren, dweilen met intensiefreiniger, oliën, polieren.

Voor de plankenvloer zou gelegd worden,, wilden we wel eerst de muren behangen en geschilderd hebben, behalve de muur waar nog een 'echt' behang op komt. Dat zal als laatste worden gehangen. Gelukkig konden we weer op de hulp van Roos rekenen en kon Sam zich ook eens niets van 'iets' aantrekken.


Zo zag het er net voor uit: inspectie by Mutti















tijdens













na!













Daarna werden de muren en het plafond geschilderd, maar daar heb ik blijkbaar geen aparte foto van.

De eerste dag van de vakantie hadden we uitgetrokken voor nog de laatste voorbereidingen voor we de vloer zouden leggen. Omdat we hulp kregen van mijn vader, ging dat lekker vooruit waardoor we die dag zelf nog de eerste 4 rijen konden leggen van onze slaapkamer.



Op deze foto's kan je ook het prachtige schilderwerk op muren en plafond bewonderen. :)



























De volgende dag gingen we verder met de vloer. Nu deden we nog maar een uur over 4 rijden: planken leggen/passen/zagen, uiteen halen, inlijmen, opnieuw leggen/opspannen/nagelen.











choco-lijm... nog steeds een smerig goedje...














vorderingen



















Af!




























De volgende werkdag werden de voorbereidingen getroffen zodat de vloer in de gang de dag daarna kon worden gelegd.
Hier kwam wat meer puzzelwerk bij kijken.

















Tussen de vloer van de slaapkamers en gang, legden we een blokje om de uitzetvoeg op te vangen en om geen centimetertje plankenvloer te moeten leggen. Ziet er nu een beetje raar uit, maar na de behandelingen met loog en olie, is het meer opgenomen in de vloer. Een klein stukje plankenvloer oogde ook maar raar, dit vonden we de meest esthetische en ook gemakkelijke oplossing.













'den allee'



















we hebben een gang!




















Dezelfde dag arriveerden ook de bestelde klinken. Nu hoeven we niet meer met spatels en 'trapladderhaken' de deuren te openen. Wel even wennen dat je nu gewoon de deur kan sluiten zonder de angst opgesloten te zitten.




































Vloerbehandeling met woodboy: schuren, stofzuigen, dweilen met intensiefreiniger, logen, schuren, dweilen met intensiefreiniger, oliën, polieren.











logen















oliën













et voila!













Na een dikke 1,5 jaar hebben we weer een eigen slaapkamer!

4 opmerkingen:

  1. Hallo Sam en Nele,

    Wij zijn opzoek naar een vergelijkbare naadlozze douche en hebben jullie blog via saniWim gevonden en zitten met het zelfde probleem van gebrek aan recensies...
    Zouden we eens een kijkje mogen nemen in jullie douchecel om te zien hoe het resultaat er uit kan zien?
    Graag een mailtje naar vos1974@yahoo.co.uk

    Alvast bedankt!
    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, mag ik eens nieuwsgierig zijn en vragen wat zo'n planken vloer kost?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo, zo'n plankenvloer kost 12,5/m2 en de lijm zo'n 90 euro voor een pot waar je ong. 16 m2 mee doet. En dan afh. van de afwerking nog eens olie of vernis bijrekenen.
    Groetjes! Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha! Dat valt goed mee van prijs. Bedankt voor je antwoord en je inspiratiebron :-)

    BeantwoordenVerwijderen