dinsdag 17 augustus 2010

16 augustus: vloer uitbreken en graven!

Vandaag hebben we wat volk opgetrommeld. We willen nl. graag de voorplaats uitgraven zodat we er beton kunnen gieten. Dat is nodig om het muurtje, waar de nieuwe deur in zal komen, te metselen. De nieuwe deur komt namelijk een beetje dieper te liggen, in een soort overdekt halletje. Pas als dat muurtje er staat, kan de maat van de deur genomen worden, hopelijk nog binnen de termijn dat onze offerte geldig is. De staalprijzen zijn ondertussen weer gestegen moet je weten...

Om 10 uur wordt de container geleverd en beginnen we eraan: de voorplaats is nog niet helemaal leeg, daar hadden we gisteren net de energie niet meer voor. We beginnen dus met het leegmaken, maar 20 minuten later kunnen onze werkkrachten aan de slag: vloerke open en uitgraven! Sam en ik reorganiseren ondertussen de garage zodat we daar vanmiddag gemakkelijk kunnen passeren met kruiwagens.
En de regen valt maar neer...

voor

tijdensna

voorna (Sam, de zeurzak, gooit er nog snel een steentje bij)Tegen de middag zit het werk er al bijna op en na de heerlijke spaghetti :) duurt het dan ook niet lang of de klus is helemaal geklaard en de container bijna vol.
Maar we hebben nog werk: een van de duivenkoten ligt vol steenpuin dat ook de container in mag. Onze werkers hebben echter heel veel zin in afbreken, dus mogen ze een van de kotjes slopen. En tof dat het is! En regenen dat het doet!
Het puin wordt afgevoerd, alsook de helft van het steenpuin in het duivenkot...
Ik kuis de gang en het voetpad op, beide onder de modder...


duivenkot leegmaken


met de hulp van een gigantische huisspin met de allures en afmetingen van een tropische spin! (leeft dus al een jaar op ons kosten he)
let op de anonieme man op het dak :)

oost, west, as-best!

juij! Afbreken!

doorweekt en toch nog de catering verzorgen: sterk!


Een foto van ons schietgat.

Op het einde van de dag is iedereen moe, doorweekt, verkleumd, maar voldaan. Alle, wij toch ...

Bedankt Jonas, Jonas, Ben, Tine en David voor jullie hulp vandaag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten