maandag 9 augustus 2010

2 - 7 augustus: gyproc enal é...

Maandag 2 augustus

Eigenlijk zou Sam weer aan het werk gaan deze week, maar door een week ziek te zijn, hebben we veel kostbare tijd verloren, waardoor hij beslist om toch een week extra verlof te nemen. We vliegen er dus weer in, met hulp van papa Colle.

We werken het plafond in de kamer van Fee af, behalve het gat waar de schouw door moet. We weten namelijk nog niet precies hoe ver de buis van de balken moet blijven, waardoor we ook niet precies weten waar het gat moet komen.

Voila, het plafond en het gat (net achter de lamp).


Daarna wordt er verdergewerkt aan het deurgat van Lotjes kamer.
Tijd voor een "voor en na":

zo was het nog op 22 juli ..
en zo was het op het einde van werkdag 2 augustus.


En nog even een actiefoto van een van de tussenstappen. Oja, de gyproc werd hier met tec 7 tegen de muur geplakt.


Dinsdag 3 augustus

Vandaag werken we verder aan het plafond in de grote slaapkamer, 'ons' kamer dus. De bedoeling is dan ook dat alle profielen ertegenaan gaan, maar 't moeilijkste is de randprofielen plaatsen.

Op deze foto hangen de randprofielen er net. Als je goed kijkt zie je op de muur van het raam, net onder het dampscherm, het randprofiel hangen.En inderdaad, op het einde van de dag, liggen alle profielen erin. Omdat de profielen net 4m lang zijn, en onze kamer 4m en 5 cm, hebben we één van de randprofielen op een balkje geschroefd zodat we de profielen in zijn geheel konden gebruiken zonder ze voor enkele cm te moeten verlengen of versnijden.
We kregen vandaag hulp van mijn neef Jonas, en terwijl Sam zich amuseerde met de profielen, werkten wij verder het deurgat af met gyproc. Ook het moeilijke L-stuk voor het plafond, rond het deurgat, werkten we af.


Hier zie je Sam het L-vormig gyprocstuk vastvijzen, maar vergis je niet, het snij- en paswerk was van onze hand (Jonas en ik).
Woensdag 4 augustus

Gisteren had Sam alle profielen in onze slaapkamer op hun plaats gelegd, maar nog niet vastgelegd. Dat moest dus eerst gedaan worden: we markeerden de plaats waar de profielen moesten komen en dan kon Sam aan het werk:


de profielen worden met haakjes aan de balken vastgehangen (ik denk 4 haakjes per profiel).
close-up van zo'n haakje


Omdat Sam wel eventjes zoet was met het vastvijzen van de profielen, sneed ik het laatste stukje gyproc voor het plafond van Lotjes kamer. En hoewel dat het laatste en kleinste stukje was, was ik er wel even zoet mee...
Maar het resultaat mocht er zijn: af!


Eventjes voor de fun met de toekomstige deur.
En daarna ben ik maar wat beginnen voegen: eerst gaas over de voegen en dan de eerste laag.


close-up van het gaasje

de muur: voor

de muur: na

bewijs :)stukje plafond: alleen de kruisingen, daar weet ik me niet goed raad mee...
Donderdag 5 augustus

Vandaag moet en zal het plafond in de grote kamer af! In de namiddag krijgen we gelukkig hulp van Bjorn en Roos, want met z'n tweeën een plaat van 120 op 240 omhoog tillen en houden en vastvijzen is niet gemakkelijk! Het enige probleem is dat we mijn vader een beetje voorbijlopen... de draden liggen er wel, maar zijn nog niet verbonden en er zijn nog geen 'potjes'. Hopelijk geeft dat later geen problemen... Maar die platen staan zo in de weg beneden, dat we nier meer willen wachten.


de eerste plaat: het is gelukt met z'n tweeën! Ze hangt! Nu nog 'den elektriek' voor de kastverlichting later... Terwijl Sam zich daarmee bezighoudt (zie links op foto: denken, denken,...) snij ik al de volgende platen.Voila, 3 lichtpuntjes voor de kastverlichting.


En plaat 2 hangt!


In de namiddag komen Bjorn en Roos, en gaat het een pak sneller. Even prutsen met die draden, maar dan hangt het plafond er in no-time ... tot de laatste plaat, die gaat wat moeilijker.
Maar uiteindelijk toch: af!

Vrijdag 6 augustus

Vandaag willen we het wandje in onze kamer af, d.w.z. muurprofielen en gyproc ertegen. Om later toch nog iets op te kunnen hangen, willen we er ook osb-platen tussen bevestigen. Die zijn precies 60 cm breed, even breed als een gyprocplaat en de ruimte tussen de profielen.
Je mag dan wel de tand niet meerekenen, dus die moest van de platen gezaagd worden. Bovendien moet je ook nog een sleuf uitfrezen omdat de profielen een 'tandje' hebben die moet passen in dat sleufje. Maar ja, Sam heeft er nu een machientje bij he ...Hier zie je een 'kader' rond de muur: een profiel op plafond, 1 op de vloer en 2 tegen de muur.
Dit doe je dus met restje osb.

En dit doe je dus met een neefje die zich verveelt :).

Op het einde van de dag is niet de hele wand af, maar hangt toch al de eerste, en moeilijkste, plaat gyproc
Zaterdag 7 augustus


Vandaag wordt niet gewerkt wegens een familiefeestje. Op zondag trekt Sam wel enkele uurtje de verdieping op om pleisterprofielen pas te hangen en de muren waarop gepleisterd moet worden voor te strijken zodat het pleister goed hecht.

1 opmerking: