maandag 9 augustus 2010

9 - 14 augustus

Maandag 9 augustus: dilemma...

Amai, vandaag is er veel gewerkt! We kregen dan ook veel hulp van mijn vader, Tine en David (luistert ook naar Datit).
Maar eerst: ons dilemma. Dit weekend kreeg ik nl. een plotse inval voor een andere indeling van de badkamer.
Dit was het oude idee:

En dit is het nieuwe (minder details, maar indeling is duidelijk):
Voordeel van het nieuwe idee is dat er meer ruimte is, maar dan moeten we wel alles opnieuw bekijken... en Sam heeft er al zoveel tijd ingestoken... Voor de (enkele) trouwe lezers: wat denken jullie?


Nu, vandaag heb ik vooral veel tijd in de auto en winkels gespendeerd om hout voor de deurlijsten en vensterbanken te kopen, alsook isolatie, bakjes voor de stopcontacten en internet, eten en drinken voor mens en dier, ...

Ondertussen werd er wel doorgewerkt. Tine en David werkten de muur in de grote kamer verder af met gyproc.


Hier zie je Sam (blauw) en mijn papa (geel) bezig aan de schakelaars en stopcontacten, maar het muurtje werd wel degelijk afgewerkt door Tine en Datit.
Daarna werd dit muurtje geïsoleerd ...

... met veel te dure isolatie, maar wie weet zijn we daar later nog blij om, of toch diegene die er zal studeren ofzo he.
Meten...

Oeps, vergeten dat er nog een stopcontact in moest.

Ondertussen hielden Sam en papa Colle zich bezig met de muur in de gang: Sam had vooraf al profielen (normaal gebruikt om te pleisteren) pas gehangen. Nu kwakten ze kleefgips tussen de profielen en duwden daar de gyprocplaten tegen. Door die profielen zou het dan eenvoudiger zijn om de platen pas te hangen, omdat je ze niet dieper kan duwen dan die profielen... als je niet zoveel gips gebruikt dat je ze niet eens tegen de profielen krijgt natuurlijk :). Maar het is gelukt. Je krijgt al een vaag idee hoe het eruit zal gaan zien en de lelijke stenen zijn weg!


Ziehier de (te) dikke dotten kleefgips.

En het resultaat. Achteraan zie je ook het geïsoleerde wandje dat ondertussen ook gedicht is met gyproc (foto's later).


Nog een klusje van vandaag: het 'proper' maken van de vensterbanken (d.w.z. wegkappen van overtollige en uitstekende stenen, pleister, ...) zodat ik toch al eens de nieuwe vensterbanken kon passen.
Leuk he, eindelijk weer een vensterbank. Ze liggen nog niet vast, maar het geeft een idee. Natuurlijk blijven ze niet groen, maar worden ze meegeverfd met de muur of met het kleur van de ramen, daar zijn we nog niet uit.

In de badkamer zaagde Datit zelf al een stukje fermacell voor de zijkant van het raam op maat.

Dinsdag 10 augustus


Sams verlof zit erop. Het zal nu weer heel wat trager vooruitgaan...


Donderdag 12 augustus

Vanavond zaten we nog eens rond de tafel met onze architect: het wordt nu toch tijd dat we de definitieve plannen laten tekenen dus hebben we een paar knopen doorgehakt. Als ik die plannen zie heb ik altijd zin om een sprong in de tijd vooruit te maken. 't Gaat zo zalig zijn als het hier wat af is he...
Wellicht gaan we nu toch ook bijlenen om de boel wat vooruit te laten gaan. Daar heb ik me vandaag mee beziggehouden: banken bellen en informeren, informeren, informeren, ... mijn hoofd tolt ervan.

En i.v.m. ons badkamerdilemma: het nieuwe idee is niet haalbaar omdat de wc-doorvoer dan boven de deur van de wasplaats zou uitkomen en niemand wil kaka op zijn hoofd he :). Andere opstellingen vind ik maar niets, dus blijven we gewoon bij de oude, wat minder praktische, maar wel leukere opstelling. Oef! Weer een beslissing gemaakt.

Vrijdag 13 augustus


Vandaag werk ik op mijn eentje wat verder: ik snij wat gyprocplaten op maat voor het plafond in de gang en voor de vensteromkadering. Blijkt later dat ik daarvoor echter te dikke platen van 12,5 mm gebruikt heb i.p.v. 9,5... Werk voor niets dus, hoort erbij zeker.
Ondertussen denk ik ook wel na over een oplossing voor onze trap: overzettreden, sisal of een nieuwe trap. We zijn er nog niet uit...

Zaterdag 14 augustus

En hup, we gaan er nog eens voor vandaag. Jana komt oppassen dus we kunnen er weer met z'n tweeën aan beginnen. Papa Colle komt ook nog wat elektriciteit doen.Op het programma: toepleisteren van de gaten onder de ramen in 2 slaapkamers en wie weet nog wat?
Ik zou graag ook nog de ramen afwerken, maar daarvoor heb ik dus een dunnere gyprocplaat nodig (bovenkant ramen). De dag begint dus nog maar eens met een uitje naar de Hubo. Verder heb ik nog fermacell nodig ook (zijkanten), maar daarvoor zouden we de overschot gebruiken van de badkamermuurtjes Ik moet dus wachten tot die gesneden zijn. Maar voor die muurtjes kunnen gezet worden, moet het plafond in de badkamer toe en voor dat toe kan moet de muur rond het deurgat gepleisterd worden...
Het wordt dus pleisteren, en daar hebben we onze dag wel mee kunnen vullen:


voor


na
idem in slaapkamer Fee


pleisteren deurgat badkamer (die 2 gaten zijn voor glasdallen: daar zat vroeger de boiler verankerd in de muur, Sams 'knipoog naar het verleden', haha)

1 opmerking:

 1. Sam en Nele,

  Wij zijn ook jonge verbouwers en hebben intussen de hoop op een gezellige badkamer opgeven, tot we jullie concept zagen. Het "oude" en inmiddels uitgewerkte idee :).
  Zou je mij de afmeting van de badkamer willen geven, onze badkamer heeft een overkeenkomstige vorm. Rechthoek met deur in de hoek in de lange muur. De afmetingen zijn 2*3m.

  Mvg,
  Niels & Inge

  Je mag me altijd mailen op: nielsDOTcoolsAPENSTAARTgmailDOTcom

  BeantwoordenVerwijderen