dinsdag 6 juli 2010

januari 2010: isoleren vloer eerste verdiep en nieuwe ramen

Aan het einde van de kerstvakantie verhuisden we opnieuw naar onze eigen werf, nog steeds van plan de deadline van plan 2 te halen.

Op 14 januari werden eindelijk 4 nieuwe ramen gestoken op de bovenverdieping. Juij! Eindelijk eens iets nieuws!
oud venster

nieuwe vensters boven


Naarmate de dagen vorderden -en wat waren ze lang en donker !- sloeg de vertwijfeling wel toe: het zag er niet naar uit dat we onze deadline zouden halen, maar toch deden we dapper voort, ondanks de kou en schaarse verlichting. Alles was nu klaar om de isolatie op het dampscherm te storten. Dit klinkt ook weer zo gemakkelijk, maar het houdt opnieuw meer in dan het lijkt: eerst moesten we de vloer openbreken (en zo zagen we de stapel hout maar groeien en groeien), dan de isolatie loskloppen en uitstrooien, wat aanstampen en effen leggen en dan kon de OSB- vloer erop.
Stijn bezig met de cellulosevlokken


vloer dichtleggen


Zoals ik al schreef, hadden we, en dan bedoel ik eigenlijk Sam, op enkele verlof- en feestdagen na, enkel de zaterdag om te werken. Af en toe werd ook een zondag opgeofferd, maar dat deed soms meer kwaad dan goed. De vermoeidheid en frustratie werd er alleen maar erger door. 's Avonds werken ging moeilijk doordat Fee sliep en bovendien was het echt erg koud en donker boven... En ik kon met die dikke buik en alle bijhorende kwaaltjes ook steeds minder doen.

Maar ook het gewone leven ging door en zo moesten we al een van die kostbare zaterdagen spenderen aan het zoeken van een wasmachine.
Eind januari waren van 2 (van de 3) kamers de vloeren geïsoleerd en gelegd. Nog 3 weken voor de uitgerekende datum (22 februari) ...

1 opmerking:

  1. Jullie hebben echt flinke verbouwingen gedaan. Als we advies nodig hebben, we weten bij wie we terecht kunnen met vragen ;). Bij ons zijn het vooral veredelde verfraaiingswerken.

    BeantwoordenVerwijderen